فیلتر وکیوم اسکرابر، قطعه ای ابری است که جلوی موتور وکیوم در مخزن آب کثیف قرار می گیرد. این فیلتر برای جلوگیری از ورود ضایعات و ذرات ریز از آب آلوده می باشد به موتور وکیوم در دستگاه تعبیه می شوند. ورود ذرات و آلودگی های ریز جمع آوری شده به موتور مکش دستگاه اسکرابر میتواند به آن آسیب وارد نماید. فیلتر وکیوم که در حدود ۱/۵ سانتیمتر ضخامت دارد می تواند ضایعات را به خوبی فیلتر نماید.
اهمیت وجود فیلتر وکیوم در دستگاه اسکرابر صنعتی
دستگاه اسکرابر صنعتی با داشتن توانایی مکش آب و آلودگی های جدا شده از سطح، قادر است کیفیت بالایی از نظافت را در محیط به همراه داشته باشد. آب و آلودگی ها ممکن است حاوی ذرات ریزی باشند که ورودشان به سیستم مکش دستگاه باعث بروز آسیب در آن گردد. از این رو برای پیشگیری از ورود این ذرات آلودگی به مخزن و موتور مکش دستگاه اسکرابر، در قسمت ورودی آن از فیلتر وکیوم استفاده میشود. به کار گیری این فیلتر به ظاهر ساده میتواند از بروز ایرادات و آسیب ها در موتور وکیوم اسکرابر صنعتی جلوگیری کرده و هزینه نگهداری و تعمیرات دستگاه را به میزان زیادی کاهش دهد.
نکات کاربرد و نگهداری فیلتر وکیوم
رعایت برخی نکات ساده میتواند تاثیرگذاری بسزایی در کیفیت عملکرد دستگاه اسکرابر داشته باشد. از این نکات میتوان به موارد زیر اشاره داشت.
باید پس از هر بار استفاده از اسکرابر باید مخزن آب کثیف و فیلتر شستشو شوند. پس از شستشو و خشک کردن فیلتر می توان آن را در جای خود قرار داد. پس از مدتی استفاده از اسکرابر، ضایعات جمع شده در فیلتر سرسخت شده و به راحتی قابل بیرون آمدن و شستشو نخواهند بود. در چنین شرایطی باید نسبت به تعویض فیلتر اقدام نمود. در برخی موارد ممکن است ذرات مکش شده موجب بروز آسیب در فیلتر و پاره شدن آن گردند. در چنین حالتی نیز باید قبل از استفاده از اسکرابر، فیلتر آن تعویض گردد. در صورت عدم تعویض به موقع فیلتر وکیوم، احتمال ورود ذرات به بخش موتور و بروز خسارتی جدی به افزایش می یابد، که این موضوع باعث از کار افتادن دستگاه کفشوی می گردد.
اهمیت لزوم تعویض قطعات و فیلتر وکیوم در دستگاه اسکرابر
برخی از بخش های اسکرابر همانند برس، لاستیک تی و فیلتر وکیوم جزء قطعات مصرفی اسکرابر محسوب می شوند. در طول مدت زمان و به کارگیری دستگاه اسکرابر این قطعات پس از مدتی، بسته به میزان استفاده، جنس سطح و میزان آلودگی محیط، کارایی خود را از دست خواهند داد. داین امر باعث کاهش کارایی، عملکرد و کیفیت شستشوی و نظافت با دستگاه اسکرابر صنعتی خواهد شد. بنابراین تعویض قطعات آسیب دیده یا فرسوده در سریع ترین زمان، نه تنها کارایی و کیفیت نظافت دستگاه را حفظ خواهد نمود، بلکه از احتمال بروز آسیب جدی در لوازم و قطعات اصلی زمین شوی صنعتی را نیز کاهش خواهد داد.