نازل های به کار رفته در دستگاه های واترجت یا شوینده های فشار قوی با تنظیم جهت پاشش آب، نقش مهمی در تسریع عملیات نظافت ایفا می نماید. نازل تیغه ایی یا کاردکی یا تخت، سطح مقطع باریکی داشته و به واسطه افزایش فشار موثر آب، نه تنها برای انجام نظافت های سطحی بلکه برای از بین بردن لایه های عمیق آلودگی نیز به کار می رود. آب پر فشار خارج شده از پمپ دستگاه با عبور از شلنگ فشار قوی، لنس ها و نازل بر روی سطوح هدف پاشش می شود. هر چه مساحت سطح مقطع آب پاشش شده بر روی سطوح بیشتر باشد میزان فشار موثر آب بیشتر شده و از این رو توانایی بیشتری برای نظافت و از بین بردن آلاینده های عمیق تر دارد.
ویژگی های نازل تیغه ای
مساحت سطح مقطع پاشش نازل دستگاه واترجت با زاویه آب خروجی و میزان تیغه ایی بودن نازل مرتبط می باشد. به عبارت دیگر هر چه زاویه پاشش کمتر و میزان تیغه ایی بودن نازل بیشتر باشد، مساحت سطح مقطع پاشش کم تر شده و از این رو فشار موثر وارد آمده بر روی آلاینده ها بیشتر می گردد. نازل های تیغه ایی با پاشش خطی آب موجب کاهش مساحت سطح مقطع پاشش و افزایش فشار موثر دستگاه می گردند. نازل های سری M کمپانی Kranzle در مقایسه با نازل های سری D پاشش خطی تری دارند. از آنجایی که این نازل ها در تماس مستقیم با آب و مواد شوینده قرار دارند، از فولاد ضد زنگ در ساختار آنها استفاده می گردد.
اهمیت انتخاب نازل مناسب
در هنگام انتخاب نازل مناسب برای انجام عملیات های نظافتی توجه به حداکثر فشار قابل تحمل نازل و دستگاه، حداکثر دمای قابل تحمل نازل و دستگاه و شماره نازل نقش مهمی در افزایش طول عمر مفید دستگاه واترجت دارد. هر چه مساحت سطح مقطع خروجی نازل کمتر از حد استاندارد باشد، فشار دستگاه ثابت مانده اما سرعت یا دبی آب خروجی کاهش می یابد. در چنین حالتی پمپ واترجت متحمل فشار می گردد. انتخاب نازلی با خروجی بزرگ تر از استاندارد نیز موجب افت فشار و کاهش قدرت موثر دستگاه در نظافت لایه های عمیق تر آلاینده می شود.