مقالات آموزشی

اهمیت فشار هوای وارد بر فیلتر در دستگاه جاروبرقی صنعتی

دستگاه های جاروبرقی برای تامین نیاز های نظافتی محیط های گوناگون در مدل های جاروبرقی صنعتی‌، جاروبرقی تجاری و نمونه های خانگی طراحی و تولید می شوند. اگر چه ساختار و عملکرد دستگاه های جاروبرقی مشابه یکدیگر می باشد اما این دستگاه ها در جزییات با یکدیگر متفاوت بوده و صرفا قدرت مکش بالاتر یک دستگاه در مقایسه با مدل های دیگر دلیل بر مناسب بودن آن برای استفاده در محیط های صنعتی نمی باشد. به منظور انتخاب یک دستگاه مکنده مناسب برای محیط کاری، باید مشخصات فنی دستگاه ها را بررسی نمود. فشار هوای وارد بر فیلتر دستگاه جاروبرقی صنعتی یکی از این مشخصات می باشد که در ادامه به بررسی نقش و اهمیت آن می پردازیم:



مفهوم فشار هوا ی وارد بر فیلتر در یک جاروبرقی

جاروبرقی صنعتیفشار هوای وارد بر فیلتر،‌ عبارت است از میزان مقاومت فیلتر در برابر گرفتگی ناشی از گرد و غبار. این معیار نقش اساسی در تولید دستگاه های جاروبرقی صنعتی دارد. فشار هوای وارد بر فیلتر تناسبی از سرعت مکش و مساحت فیلتر می باشد. از آنجایی که واحد سرعت مکش متر مکعب بر ساعت و واحد مساحت فیلتر متر مربع می باشد، واحد سنجش فشار هوای وارد بر فیلتر دستگاه جاروبرقی صنعتی متر بر ساعت می باشد. سرعت مکش دستگاه مکنده نمایانگر میزان هوایی می باشد که در یک ساعت وارد دستگاه جاروبرقی صنعتی می شود. در حالی که مساحت فیلتر بر میزان گرد و غباری که فیلتر دستگاه جذب می نماید، اثر گذار است. تعامل بین این دو مشخصه، موجب عملکرد بهینه دستگاه می گردد. بر اساس بررسی های انجام شده در صورتیکه فشار هوای وارد بر فیلتر دستگاه جارو برقی صنعتی کمتر از ۲۰۰ متر مکعب بر ساعت باشد،‌ بیانگر عملکرد خوب و بهینه دستگاه می باشد.


لزوم کم بودن فشار هوای وارد بر فیلتر

جاروبرقی صنعتیفشار هوای وارد بر فیلتر اصلی یکی از پارامتر های مهم در دستگاه جاروبرقی صنعتی می باشند. از آنجایی که این پارامتر با میزان قدرت فیلتر در جذب گرد و غبار ریز ارتباط دارد، می تواند راهنمای مناسبی در انتخاب دستگاه مکنده مناسب باشد. از آنجایی که جمع آوری ذرات ریز گرد و غبار، از یک سو موجب خفگی و کاهش عملکرد دستگاه می شود، و از سوی دیگر ماندگاری آنها در محیط می تواند سلامت افراد شاغل ئر محیط را تهدید می نماید، جمع آوری آنها در بسیاری از صنایع و محیط ها یکی از چالش های مهم در امر نظافت می باشد. از این رو در صنایعی چون صنایع دارویی و شیمیایی که اغلب دارای گرد و غبار ریز می باشند، دستگاه هایی مناسب می باشد که فشار هوای وارد بر فیلتر دستگاه کم باشد.


معایب فشار هوای بالا بر فیلتر مکنده

جاروبرقی صنعتیدر صورتی که فشار هوای وارد بر فیلتر دستگاه بالاتر از ۲۰۰ باشد،‌ به این معنا می باشد که فیلتر در فواصل زمانی کوتاه تر دچار خفگی شده و در نتیجه به دفعات بیشتری به نظافت نیاز دارد. علاوه بر این خفگی فیلتر دستگاه عمر مفید فیلتر را کاهش داده و در نتیجه در فواصل زمانی کوتاه تری نیازمند تعویض می باشند. همین امر موجب افزایش هزینه های نگهداری و سرویس دستگاه می شود. استفاده از دستگاه جاروبرقی صنعتی در صورت خفگی فیلتر موجب انتشار حجم بالایی از گرد و غبار در داخل دستگاه و نفوذ آنها به داخل موتور دستگاه می گردد. ضمن اینکه خفگی فیلتر دستگاه، موجب کاهش عملکرد دستگاه شده و بهره وری آن را به میزان قابل ملاحظه ای کاهش می دهد.


پارامتر های مهم دیگر در انتخاب دستگاه جاروبرقی صنعتی

فیلتر جاروبرقی صنعتیاز جمله پارامتر های مهم دیگر در انتخاب دستگاه جاروبرقی صنعتی مناسب می توان به سرعت مکش و قدرت مکش دستگاه اشاره نمود. در مکش آلاینده های چگال  و سنگین نیاز به قدرت مکش بالا می باشد در حالیکه در حجم بالای آلاینده ها نیاز به دستگاهی می باشد که سرعت مکش بالایی داشته باشد. همچنین توجه به کلاس فیلتر دستگاه جاروبرقی صنعتی ضامن سلامت افراد شاغل در محیط و فراهم نمودن سطح بالا تری از بهداشت و تمیزی می باشد. معمولا فیلتر های دستگاه های مکنده در دو کلاس L و M ارائه می شوند. فیلتر های کلاس M به واسطه داشتن منافذ ریز تر در مقایسه با کلاس L قادر به فیلتراسیون ذراتی با ابعاد کوچک تر دارند.

مطالب مرتبط

۲ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 5 =

دکمه بازگشت به بالا