مقالات آموزشی

معرفی روش های شستشوی نمای کامپوزیت و بهترین دستگاه نظافت کامپوزیت

شستشوی نمای کامپوزیت

گسترش زندگی شهری باعث به وجود آمدن ساختمان های بلند در شهرها شده است و دیگر کمتر مکانی وجود دارد که ساختمان های بلند در آن به چشم نخورد. زندگی شهری امروزی مشکلات و چالش هایی را به وجود آورده که همین ساختمان های بلند نیز به نوبه خود در به وجود آمدن این مشکلات بی تاثیر نیستند.

اما با توجه به این که تکنولوژی در حوزه های مختلف پیشرفت های فراوانی داشته، برای هر مشکلی می توان چاره ای یافت. در شهر های بزرگ وجود آلودگی های زیاد مانند آلاینده های ناشی از خودروها، کارخانه ها، نیروگاه ها، آتش سوزی ها و… بر تمیزی و ظاهر ساختمان ها اثرگذار بوده و لایه ای از آلودگی بر روی نما باقی می ماند.

از همین رو لازم است نمای ساختمان ها جهت زیباتر شدن و هم چنین افزایش طول عمر مصالح، نظافت شوند. در رابطه با ساختمان های بلند مرتبه قطعا این کار ساده نخواهد بود و مستلزم یک سری دستگاه ها و ابزار ها می باشد. یکی از این دستگاه ها انواع نماشوی شیشه و کامپوزیت است که به طور اختصاصی برای شستشوی نمای ساختمان طراحی و تولید شده و بسیاری از چالش های نظافتی در این زمینه را از میان برداشته است.

در ادامه علاوه بر انواع محلول های شستشوی نمای کامپوزیت به مزایای استفاده از تجهیزات نظافت صنعتی در شستشوی نمای آلومینیومی نیز خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

نمای کامپوزیت چیست؟

نمای کامپوزیت که با نام نمای آلومینیوم کامپوزیت نیز شناخته می‌شود، پوششی مدرن برای نمای خارجی ساختمان‌ها است که از پنل‌های ساخته شده از دو لایه ورق آلومینیوم نازک و یک هسته مرکزی از جنس پلاستیک فشرده تشکیل شده است. این نوع نما به دلیل مزایای متعدد، از جمله دوام بالا، وزن کم، تنوع رنگ و طرح، نصب سریع و آسان و قابلیت بازیافت، به یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها برای معماران و طراحان تبدیل شده است.

اهمیت نظافت نمای کامپوزیت

نماشویی ساختمان ها یکی از مهم ترین مسائل در ساختمان ها به شمار می آید که مانند یک لباس زینتی بر روی ساختمان خود را نشان می دهد و باعث ایجاد زیبایی بصری در ساختمان ها می شود. از طرف باران های اسیدی و فضولات پرندگان و آلودگی هوایی که در شهرها وجود دارد، به مرور می توانند باعث تخریب نمای ساختمان ها شده و هزینه های گزافی را به دنبال داشته باشند.

بنابراین می توان به اهمیت استفاده از نماشور شیشه و کامپوزیت پی‌برد. استفاده از نماشوی شیشه و کامپوزیت راه حلی مناسب برای جایگزینی روش های سنتی می باشد که وقت گیر، پر هزینه و حتی خطرناک هستند. معمولا برای ساختمان هایی که از نمای شیشه ای و کامپوزیت بهره می برند استفاده از نماشو ۳ الی ۴ بار در سال توصیه می شود. این نوع نماها به دلیل صیقلی بودن آلودگی را به سرعت نمایان می سازند و حتما بعد از یک فصل که بارندگی در آن اتفاق افتاده باشد نیاز به شستشو دارند.

شستشوی نمای کامپوزیت
شستشوی نمای کامپوزیت

دلایل کثیف شدن نمای کامپوزیت

دلایل مختلفی می تواند برای کثیف شدن نمای کامپوزیت وجود داشته باشد، که به نوع و جنس نمای کامپوزیت، شرایط آب و هوایی منطقه و عوامل دیگر بستگی دارد. برخی از رایج ترین دلایل عبارتند از:

  • گرد و غبار و ذرات معلق: این ذرات به مرور زمان روی سطح نما جمع شده و به تدریج باعث کثیفی آن می شوند.
  • آلاینده ها: دود، دوده و سایر آلاینده های موجود در هوا به سطح نما چسبیده و آن را کثیف کنند. این مشکل در مناطق صنعتی و پر تردد بیشتر است.
  • بارش های اسیدی: باران های اسیدی به مرور زمان باعث فرسایش و خوردگی سطح نما شده و ظاهر آن را کثیف و کهنه نشان دهند.
  • رشد جلبک و قارچ: رطوبت و گرما شرایط را برای رشد جلبک و قارچ روی سطح نما فراهم کند. این موجودات ظاهری ناخوشایند به نما می دهند.
  • مواد شیمیایی: مواد شیمیایی استفاده شده برای نظافت یا رنگ آمیزی سایر قسمت های ساختمان به روی نمای کامپوزیت پاشیده شده و باعث کثیفی آن شوند.

انواع محلول های شستشوی نمای کامپوزیتی

در ادامه به بررسی جزئیات بیشتر درباره انواع محلول های شستشوی نمای کامپوزیت و نکات مربوط به انتخاب و استفاده از آن ها می پردازیم:

  • شوینده های خانگی: از مخلوط آب و مایع ظرفشویی ملایم برای تمیز کردن کثیفی ها استفاده کنید. برای لکه های سرسخت تر، می توانید از سرکه سفید رقیق شده با آب استفاده کنید. (توجه: قبل از استفاده از سرکه، حتما آن را در یک ناحیه کوچک تست کنید.)
  • شوینده های تجاری: شوینده های مخصوص نمای کامپوزیت در انواع مختلفی در بازار موجود هستند. این شوینده ها به طور اختصاصی برای تمیز کردن پنل های کامپوزیت بدون آسیب رساندن به آنها طراحی شده اند. هنگام انتخاب شوینده تجاری، به دنبال محصولی باشید که دارای گواهینامه ASTM باشد.
  • شوینده های نانو: این شوینده ها از فناوری نانو برای تمیز کردن و محافظت از نمای کامپوزیت استفاده می کنند. شوینده های نانو می توانند کثیفی ها را به طور موثرتری از بین ببرند و همچنین از ایجاد لکه های جدید جلوگیری کنند.

روش های تمیزکردن نمای کامپوزیت

طبیعتا ساختمان هایی که بیشتر در معرض ترافیک و شلوغی هستند نسبت به سایر ساختمان ها آلودگی و گرد و غبار بیشتری را جذب می کنند. بنابراین باید حداقل هر ۶ ماه یکبار نمای ساختمان را بشویید. با پاکسازی نمای کامپوزیت ساختمان هیچ گونه آسیبی اعم از خط و خش و رسوب بر روی نما ایجاد نمی شود. اما شاید این سوال برایتان پیش آید که روش های شست‌وشوی نمای کامپوزیت به چه صورت است؟ برای پاسخ به این سوال، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

۴ روش شستشوی نمای کامپوزیت:

  • نظافت نمای آلومینیومی با طناب
  • شست و شوی نمای کامپوزیت با ابر و طی
  • شستشوی کامپوزیت با دستگاه واترجت صنعتی
  • شستشوی نمای آلمینیومی به وسیله دستگاه نماشوی

نظافت نمای آلومینیومی با طناب

شستشوی نمای آلومینیومی با طناب، روشی کارآمد و ایمن برای تمیز کردن نمای خارجی ساختمان‌ها است. این روش به ویژه برای ساختمان‌های بلند که دسترسی به آن ها با داربست دشوار یا غیرممکن است، مناسب می‌باشد. در ادامه مراحل کار نظافت نمای آلومینیومی با طناب را با زبانی ساده برایتان شرح میدهیم.

  • در ابتدا طبق دستورالعمل، محلول شوینده را با آب مخلوط کنید (از مواد شیمیایی قوی خودداری کنید).
  • شستشو را از طبقه بالا شروع و به پایین ادامه دهید (این کار از لکه شدن نما جلوگیری میکند).
  • با برس یا اسفنج، محلول شوینده را به صورت یکنواخت روی نما پخش کرده و طبق دستورالعمل، زمان دهید تا شوینده کثیفی ها را نرم کند.
  • با برس نرم بشویید: با حرکات دایره ای و ملایم، سطح نما را با برس نرم بشویید.
  • سپس با استفاده از شلنگ یا سطل، تمام محلول و کثیفی ها را از روی نما آبکشی کرده و با پارچه نرم و جاذب، نما را خشک کنید تا از لکه شدن آن جلوگیری شود.

شست و شوی نمای کامپوزیت با ابر و طی

شست و شوی نمای کامپوزیت با ابر و طی، روشی ساده و کم هزینه برای تمیز کردن این نوع نما است که در صورت انجام صحیح، می تواند ظاهری زیبا و درخشان به ساختمان شما ببخشد. در ادامه، مراحل شست و شوی نمای کامپوزیت با ابر و طی را به صورت گام به گام و با جزئیات شرح می دهیم:

  • در ابتدا سطل را با آب گرم پر کنید و مقدار کمی شوینده مخصوص نمای کامپوزیت به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
  • سپس با استفاده از شیلنگ آب، گرد و غبار را از روی نما بشورید. این کار باعث می شود تا از پخش شدن آلودگی ها به سطوح دیگر جلوگیری شود.
  • ابر یا تی را در محلول شوینده آغشته کرده و به آرامی سطح نما را تمیز کنید. از حرکات دایره ای یا فشار زیاد خودداری کنید، زیرا ممکن است به سطح آسیب برساند. فراموش نکنید به طور مرتب ابر یا تی را آبکشی کنید تا از انباشته شدن شوینده روی نما جلوگیری شود.
  • در آخر با استفاده از دستمال میکروفایبر یا پارچه نرم، نمای کامپوزیت را خشک کنید.
نظافت نمای کامپوزیت
نظافت نمای کامپوزیت

شستشوی کامپوزیت با دستگاه واترجت صنعتی

یکی دیگر از دستگاه های نظافت صنعتی که برای تمیز کردن نمای ساختمان کامپوزیتی، کاربرد دارد واترجت صنعتی است. واترجت دستگاهی در حوزه نماشوی شیشه و کامپوزیت نیز دارای کاربرد بوده که آب را با فشار بالا به سطح مورد نظر پاشش می کند و از این طریق آلودگی ها را از بین می‌برد. معمولا فشار در نظر گرفته شده برای این نوع از نماشوی شیشه و کامپوزیت ۱۸۰ الی ۲۵۰ بار می باشد.

برای نما های شیشه ای و کامپوزیتی از دستگاه های کارواش صنعتی تک فاز یا سه فاز استفاده می کنند. در به کارگیری از انواع واترجت ها دو نوع واترجت آب گرم و واترجت آب سرد وجود دارد که با توجه به نوع آلودگی دستگاه مناسب انتخاب می گردد.

واترجت‌های صنعتی به دلیل قدرت پاک‌کنندگی بالا، در صنایع مختلف برای زدودن آلودگی‌ها از سطوح مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. شستشوی نمای کامپوزیت با دستگاه واترجت صنعتی یکی از روش‌های رایج نظافت و شستشوی نمای ساختمان‌های کامپوزیت است. این روش مزایای زیادی دارد، از جمله:

  • سرعت بالا: واترجت صنعتی با فشار زیاد آب، جرم و آلودگی را از سطح کامپوزیت به سرعت پاک کند.
  • عدم نیاز به مواد شیمیایی: برخلاف روش‌های سنتی شستشو، واترجت صنعتی نیازی به استفاده از مواد شیمیایی ندارد، که این امر به حفظ سلامت محیط زیست و همچنین سلامت افراد کمک می‌کند.
  • صرفه جویی در آب: واترجت صنعتی در مقایسه با روش‌های سنتی شستشو، آب کمتری مصرف می‌کند.

با این حال، استفاده از واترجت صنعتی برای شستشوی نمای کامپوزیت نکاتی دارد که باید به آن ها توجه کرد:

  • فشار آب: فشار آب واترجت صنعتی باید متناسب با نوع کامپوزیت و میزان جرم و آلودگی باشد. فشار آب زیاد می‌تواند به کامپوزیت آسیب برساند.
  • فاصله نازل تا سطح: فاصله نازل واترجت صنعتی تا سطح کامپوزیت باید به درستی تنظیم شود. فاصله زیاد نازل تا سطح می‌تواند باعث کاهش قدرت پاک کنندگی و افزایش مصرف آب شود.
  • حرکت نازل: نازل واترجت صنعتی باید به طور یکنواخت روی سطح کامپوزیت حرکت داده شود. حرکت نامنظم نازل می‌تواند باعث ایجاد خط و خش روی کامپوزیت شود.

شستشوی نمای آلمینیومی به وسیله دستگاه نماشوی

استفاده از دستگاه نماشوی مکانیزه مزیت هایی دارد که باعث برتری آن نسبت به موارد دیگر شده است؛ هنگام بهره مندی از نماشوی شیشه و کامپوزیت که ساختار و عملکرد مکانیزه دارد، لزومی به استفاده از هیچ گونه داربست و بالابری نخواهد بود که در نوع خود با مشکلاتی همراه هستند. نماشور شیشه و کامپوزیت دارای سیستم تصفیه و سختی گیر آب بوده و از این جهت می تواند کار نظافت نما را در بهترین حالت انجام دهد.

از طرفی این نماشوهای مکانیزه دارای لنس تلسکوپی قابل تنظیم و سبک می باشند که می تواند در هر چه بهتر شدن کار کمک کند. برای نماشوی شیشه و کامپوزیت یک پمپ آب برای ارسال آب به کار رفته که کارکرد این نوع نماشو را بهینه ساخته است. بنابراین با توجه به موارد بالا می توان گفت استفاده از روش های مکانیزه باعث صرفه جویی در وقت و هزینه شده و از طرفی نیاز به تعداد بالای نیروی کار انسانی را هم کاهش داده است که همین مورد هم می تواند به نوبه خود در پایین آمدن هزینه ها موثر باشد.

از طرفی کاهش نیروی کار از به وجود آمدن مخاطرات انسانی نیز جلوگیری می کند و بنابراین استفاده از تجهیزات مکانیزه شستشوی نما که در گروه دستگاه نظافت صنعتی قرار می گیرند، راهکاری مناسب در رابطه با شستشوی نمای کامپوزیت به شمار می آید.

مزایای استفاده از تجهیزات نظافت صنعتی در شستشوی نمای آلومینیومی

استفاده از تجهیزات نظافت صنعتی برای شستشوی نمای آلومینیومی مزایای متعددی دارد، از جمله:

کارایی: این تجهیزات به طور قابل توجهی فرآیند شستشو را سریعتر و کارآمدتر می کنند. به عنوان مثال، یک دستگاه شستشوی نما در عرض چند ساعت مساحتی را که تمیز کردن دستی آن چند روز طول می کشد، تمیز میکند.

ایمنی: استفاده از تجهیزات صنعتی خطرات مرتبط با شستشوی دستی نما را به طور قابل توجهی کاهش می دهد. به عنوان مثال، نیاز به استفاده از نردبان یا داربست را از بین می برد، که می تواند خطر سقوط را کاهش دهد.

کیفیت: تجهیزات صنعتی سطح تمیزکاری یکنواخت و با کیفیتی را ارائه میدهند که دستیابی به آن با روش های سنتی دشوار است. به عنوان مثال، می توانند فشار آب و دمای ثابتی را ارائه دهند که می تواند به از بین بردن موثرتر کثیفی، دوده و سایر آلاینده ها کمک کند.

هزینه: در حالی که هزینه اولیه خرید یا اجاره تجهیزات صنعتی ممکن است بیشتر باشد، اما می تواند در درازمدت هزینه ها را به دلیل افزایش کارایی، ایمنی و کیفیت کاهش دهد.

راهنمای انتخاب بهترین دستگاه شست و شوی نمای کامپوزیت ساختمان ها

انتخاب دستگاه مناسب برای شستشوی نمای کامپوزیت ساختمان ها از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا این نوع نما به مراقبت و نظافت ظریفی نیاز دارد. شرکت ابراهیم به عنوان یکی از شرکت های پیشرو در ارائه تجهیزات نظافتی، طیف وسیعی از دستگاه های شستشوی نما را عرضه می کند که می تواند نیازهای مختلف شما را برآورده سازد.

به زبان ساده، یک ساختمان تمیز و دلپذیر از ساختمانی با نمای غبارآلود جذاب تر است. نمی توان انکار کرد که نمای تمیز ساختمان شما تاثیر زیادی در استقبال اولیه و پذیرایی مشتریان از کسب و کار شما دارد. بنابراین، اگر می خواهید بازدیدکنندگان، رهگذران و افرادی را که ممکن است وارد محوطه ساختمان شما شوند تحت تاثیر قرار دهید، مهم است که از زیبایی و تمیزی ظاهر ساختمان خود اطمینان حاصل کنید.

حتی زمانی که ملک در اجاره شما باشد از اهمیت این موضوع کاسته نمی شود. استفاده از تجهیزات نظافت صنعتی ابراهیم یکی از روش های نظافت با کیفیت بالا و بهبود ظاهر ساختمان ها می باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دستگاه های شستشوی نمای کامپوزیت شرکت ابراهیم می توانید به وب سایت این شرکت به آدرس  www.ebrahimco.com مراجعه کنید و یا با کارشناسان این شرکت تماس بگیرید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 5 =

دکمه بازگشت به بالا